Skip to main content

Volwassenen


Er zijn zo van die periodes in je leven dat het wat minder gaat. Je loopt vast en weet het even niet meer. Psychotherapie kan hierop een antwoord bieden. In Groepspraktijk De Toverstaf in Brugge bieden we je een veilige plek waar je jezelf kan zijn. We laten je jouw worstelingen vanuit een ander perspectief bekijken. Met respect voor jouw eigenheid gaan we op zoek naar een oplossing. Indien gewenst kan er overleg met je gezin of partner zijn.

Aanpak op maat

Onze psychologen en therapeuten hebben ervaring met heel wat problematieken, waaronder rouw, levend verlies, trauma, angst, stress, burn-out, eetproblemen, echtscheiding, depressie, relatieproblemen, enz. Ook in het begeleiden van volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn we thuis.

Soms is het aangewezen om verder te kijken dan het individu en het gezin in de therapie te betrekken. Zo voorzien we binnen ons aanbod gezinstherapie o.a. ouderbegeleiding op maat of een palliatief rouwtraject, voor wie binnen het gezin te maken krijgt met chronische ziekte en ondersteuning zoekt bij afscheid nemen en rouwen.

Spreken is meer dan woorden

“Spreken is meer dan woorden”. Daar zijn we bij Groepspraktijk De Toverstaf van overtuigd. Gevoelens en ervaringen die vast komen te zitten, zijn soms makkelijker te verwoorden in een beeld, een lichamelijke gewaarwording, een beleving, een gedicht, een kleur, een foto, een verhaal … Vinden we niet meteen de juiste woorden, dan proberen we samen het onuitspreekbare en het onbewuste te uiten op een manier waar jij je goed bij voelt.

Voedingspsychologie

We hebben allemaal een relatie met voeding. Het is de brandstof die we nodig hebben om ons lijf en onze geest te laten functioneren. Maar voeding is vaak ook een troost, een manier om zware emoties te verzachten.

Hoe jij staat tegenover voeding weerspiegelt zich in hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek. Tijdens een traject voedingspsychologie kijken we wat de relatie is tussen jouw emoties, gedachten en voeding, om van daaruit destructieve voedingspatronen te doorbreken en constructieve voedingspatronen te installeren. Samen gaan we op zoek naar een aanpak die voor jou werkt. Via een individueel traject of losse workshops.

Vul het aanmeldingsformulier in en wij contacteren jou zo spoedig mogelijk voor een eerste afspraak.